- Ianuarie 24, 2011
Cursuri audiologie 2011-2012
In perioada 2011-2012 Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, Clinica Urechii si Asociatia pentru Studiul Auzului organizeaza o noua editie – a treia – a cursurilor de audiologie si vestibulometrie pentru medici specialisti si primari ORL.
Continuind traditia editiilor anterioare (absolvite pana in prezent de 18 cursanti) tematica acestor cursuri isi propune sa acopere atat notiunile fundamentale ale audiologiei si vestibulometriei, tehnicile actuale de diagnostic si terapie, dar si cele mai noi achizitii din cele doua domenii. Titulatura cursului este “Formarea aprofundată în audiologie şi explorare vestibulară. Recuperare auditivă prin tehnici de protezare şi implant ” Cursul va fi condus de dr. Adrian Tudor, medic primar ORL cu competenta in audiologie si vestibulometrie, si se adreseaza medicilor specialisti care practica tehnici moderne de audiologie si vestibulometrie (electrofiziologie, posturografie, videonistagmografie, etc) si doresc actualizarea cunostintelor de clinice, precum si dobandirea deprinderilor practice de operare a aparaturii. Numarul maxim de participanti: 8.
Cusurile vor fi gazduite de Clinica Urechii din Bucuresti la sediul din Bulevardul Marasesti, nr, 74, sector 4 Bucuresti, si vor incepe in luna aprilie. Formatul cursului cuprinde 5 programe independente EMC, cu urmatoarea tematica:
- PROGRAMUL1: actualizarea ultimelor achizitii de fizica si fiziologia auditiei, notiuni de psihoacustica, audiometrie la copil si adult,
- PROGRAMUL2: imitanta si otoemisiuni acustice, electrofiziologia auditiei
- PROGRAMUL3: explorarea vestibulara
- PROGRAMUL4: audioprotezare la copil si adult
- PROGRAMUL5: implantul cohlear
Activitatile educationale propuse au un pronuntat caracter practic si se vor desfasura in incinta Clinicii Urechii, recunoscuta pentru patologia variata si bogata activitate clinica, dotata cu cea mai moderna aparatura, cursantii fiind pusi in situatia de a opera aceste aparate atat in conditii de simulare, cat si in conditii clinice.
Fiecare din cele 5 programe se incheie cu o evaluare a participantilor care va certifica un nivel acceptabil de performanta in practica tehnicii audiologice respective.
Participantii pot urma oricare din cele cinci programe sau pe toate cele cinci.
Fiecare modul se desfasoara pe parcursul a 3 week-enduri (sambata 08.30 – duminica 14.30), si include atat prezentarea notiunilor teoretice de specialitate cat si practica individuala pe aparatura Clinicii Urechii. Fiecare modul se incheie cu o evaluare finala certificativa teoretica si practica. Taxa de inscriere pentru un modul este de 275 Euro (include o copie individuala a materialului de curs tiparit) si poate fi achitata la inceperea fiecarui modul prin mandat postal, virament, in contul Asociatiei pentru Studiul Auzului, sau direct la secretariatul Clinicii Urechii. Termenul limita de inscriere pentru primul modul este 30 martie 2011.
Diploma de absolvire este eliberata de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, este creditata de Colegiul Medicilor ca forma de educatie medicala continua, si este recunoscuta de Ministerul Sanatatii din Romania.
Cursurile vor debuta in luna aprilie cu programul 4 EMC intitulat “Audioprotezare la copil si adult”, urmat in luna septembrie de programul 5 EMC “Implantul cohlear”. Aceste module sunt deschise in premiera si absolventilor din anii anteriori.
Solicitarile de inscriere vor fi adresate prin e-mail la adresa contact@clinicaurechii.ro, sau la telefoanele 0725221541, 0788355842, 0372939308.